Portfolio – művészet, rendszerváltás, alkotói életutak

 

 

Az esemény a Rendszerváltás 30 – REJTEKUTAK programsorozat része, ami a személyes történetmesélés erejére és arra a gondolatra épít, mely szerint „egy kép többet mond ezer szónál”. A programsorozat célja, hogy négy vonulatot mutasson be a rendszerváltás időszakához kapcsolódva, a történetmesélésen és a művészeten keresztül.

Meghívott vendégek:

Erdődy József Attila DLA, a Magyar Képzőművészeti Egyetem intermédia szakán végzett. A Magyar Képzőművészeti Egyetem, Festő Tanszékének oktatója.

http://www.c3.hu/~joco/

Gál Lehel DLA, a Magyar Képzőművészeti Egyetem festészet szakán végzett. Tanszékvezető főiskolai docens, festőművész, a Szegedi Tudományegyetem tanára.

http://www.jgypk.u-szeged.hu/kutatas/tudomanyos-eletrajzok/gal-lehel

Katona György festőművész, Kolozsváron végzett a Képzőművészeti Egyetem festészet szakán (Universitatea de Artă – Cluj). A Pápai Református Gimnázium művész-tanára.

Katona Györgyről

Péli Mandula grafikusművész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem grafika szakán végzett. A Krea Design Iskola művész-tanára.

Péli Mandula

Szarvas Ildikó képzőművész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem grafika szakán végzett. A Lauder Javne Iskola tanára, művészeti mentor.

https://www.ildikoszarvas.com/

A programot Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata támogatta.